Eén van de meest bijzondere plekken die we tegenkwamen tijdens onze reis door de Verenigde Staten, is Antelope Canyon. Vlakbij Page in de staat Arizona ligt Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat kost een bezoek?

Lower of Upper Antelope Canyon?

Je hebt de keuze om naar Lower Antelope Canyon of Upper Antelope Canyon te gaan. Of je kiest niet en gaat naar beide. Kan natuurlijk ook. Ik ben alleen in Lower Antelope Canyon geweest dus ik kan je niet vertellen welke ik aanraad. Op earthtrekkers.com staat wel een goed artikel waarin de verschillen duidelijk worden uitgelegd.

Voordelen Upper Antelope Canyon

  • Je kunt er een fotografie tour doen. Je kunt meer tijd nemen voor je foto’s, en dus beter nadenken over compositie en instellingen.
  • Je hoeft niet via trappen naar beneden.
  • De paden zijn breder waardoor je er gemakkelijker kunt lopen.
  • Als je op het goede tijdstip gaat kun je de kenmerkende lichtstralen (van de zon op de grond) zien.

Voordelen Lower Antelope Canyon

  • Het is goedkoper
  • Er is meer licht waardoor je gemakkelijker kunt fotograferen.
  • Het is er minder druk dan in de Upper canyon waardoor je op de dag zelf vaak ook nog wel een kaartje kunt bemachtigen.
  • De Lower canyon meet circa 400 meter (tegenover circa 140 meter van de Upper)
De kenmerkende ‘light beams’ in de Uppper Antelope Canyon (bron foto: Unsplash)

Ontstaan van de canyon

De Lower en Upper Antelope Canyon zijn zogenaamde slot canyons: smalle kloven met verticale, hoge wanden. Antelope Canyon ligt in het droge Arizona. Bij een heftige overstroming schuurt het plotselinge vele water samen met steen en ander puin door de rotslagen heen. Hierdoor ontstaan dit soort smalle kloven. In 1931 werd de Upper Antelope Canyon ontdekt door Navajo indianen. Het zijn ook de Navajo indianen die het publiek door de canyons begeleidt. Je kunt er namelijk niet naartoe zonder gids.

Praktische informatie

Wij boekten onze tour door de Lower Antelope Canyon bij Kens Tours. Je wandelt samen met een gids naar de ingang van de kloof. Daar moet je even wachten totdat je met je groep naar beneden kunt. Voor de wandeling door de kloof zelf: draag comfortabele schoenen met een goed profiel en neem een jasje of trui mee. Het kan beneden in de kloof fris zijn door het gebrek aan zonlicht.

Bezoek ook Horseshoe Bend en Lake Powell

Als je dan toch in de buurt bent, rij dan zeker ook even door naar Horseshoe Bend en Lake Powell. Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander (lus in de loop van een rivier of beek) van de Colorado rivier. Lake Powell is een kunstmatig meer op de grens van Arizona en Utah. Het meer wordt gevormd door de Glen Canyondam. Je kunt er bijvoorbeeld een boottour doen of kajakken. In de omgeving kun je verschillende hikes maken.

Hoe lief zijn die bolletjes aan de rechterkant?
Zoveel mooie verschillende en warme kleuren
Een real life gradient effect
Als je naar boven kijkt vanuit de kloof zie je dit prachtige beeld
De kloof vanaf bovengronds gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*