Terug van weggeweest: de terugblik op de afgelopen maand. Veel mensen vonden deze maand eindeloos duren (‘Heeft januari stiekem 73 dagen?’), maar ik vond het zelf reuzemeevallen. Ik heb zelfs een bijzonder fijne maand gehad, en dat zonder leuke reisjes.. ;-)

Hoogtepunten van januari

 • Ivo en ik kregen allebei toestemming van onze werkgever om in augustus en september een reis door Zuid-Amerika te maken. Hoe gaaf dat we dit kunnen gaan doen!
 • Gezellige borrels en etentjes met vrienden
 • Ik loste mijn resterende studieschuld af, hoera!
 • De voetjes gingen van de vloer tijdens Silent Disco in de Mezz in Breda. Het was echt zó leuk!
 • Met een vriendin ging ik een dagje naar Nijmegen.
 • Ik voltooide ‘Yoganuary’, waarbij ik iedere dag een yogales volgde. Ik kan nu dus mijn been in mijn nek leggen. (Ha! Grapje)

Favorieten

Favoriete blogpost

Afgelopen maand verscheen er iets vaker een artikel, in tegenstelling tot de maanden ervoor. Het is nog steeds niet heel regelmatig, maar met de mooie reizen in het vooruitschiet komt dat helemaal goed. Ik kwam erachter dat ik nog niet geschreven had over Antelope Canyon in de Verenigde Staten. Dat deed ik dus alsnog en zie hier het resultaat: Doen: bezoek Antelope Canyon in Arizona.

Favoriete Instagram foto

Op 21 januari 2019 was er een superbloedwolfmaan – een hele mond vol – te zien. Ik besloot mijn wekker te zetten en een paar foto’s te maken van dit bijzondere natuurverschijnsel. Om 5:15 uur stond ik in de vrieskou buiten, gewapend met camera en statief. Ik heb geen zoomlens, dus de maan bleef een redelijk klein bolletje. Door het bijsnijden van de foto heb ik toch een redelijk resultaat gekregen. Gelukkig was ik die dag vrij, waardoor ik erna nog even kon opwarmen in bed.

Boeken

Eén van mijn goede voornemens voor 2019 is meer lezen. Nou, dat deed ik in januari wel. Ik las 4 boeken uit, waarvan ‘Steeds leuker‘ van Jelle Hermus mijn favoriet was. Het is een praktisch boek vol tips en handvatten om je leven steeds leuker te maken, met minder moeite. Ik ondernam direct een aantal stappen: ik zegde overbodige abonnementen op, ik loste m’n studieschuld af, zette mijn telefoonabonnement om naar een sim-only abonnement en dacht vaker na over de dingen waar ik dankbaar voor ben.

Op dit moment lees ik ‘Duizend schitterende zonnen‘, een roman van Khaled Hosseini. Zijn andere romans ‘De vliegeraar’ en ‘En uit de bergen kwam de echo’ vond ik prachtig, en ook dit boek vind ik een pareltje.

Series

De laatste maanden van 2018 keken we in elk vrij uurtje een aflevering van Game of Thrones. Ik snapte jarenlang niet wat iedereen hier zo goed aan vond, maar na het kijken van een paar afleveringen was ik hooked. De eerste aflevering heb ik trouwens in totaal 4 keer gezien, ik haakte steeds af. Ivo had wel alle seizoenen al gezien, maar hij wilde ze graag nog eens zien. In een recordtempo verslonden we de 7 seizoenen. Ruim op tijd voor seizoen 8 dat in april verschijnt.

Waarom ik dit nu benoem? Alles, maar dan ook écht alles, valt nu tegen. We keken Bodyguard en La Forêt (beide op Netflix), maar waren niet super enthousiast. Afgelopen week begonnen we aan Dogs of Berlin, en die hebben we op de helft van de 3e aflevering zelfs stopgezet. Echt ongelooflijk slecht. Dus nu zijn we weer op zoek naar nieuwe aanraders. En anders wachten we gewoon op nieuwe seizoenen van Ozark, Game of Thrones en Homeland.

Blogs

Ik las weer heel wat leuke blogs waaronder deze:

Vooruitblik februari

Ik heb zin in februari; dan gaan we namelijk naar IJsland! Twee dagen geleden ontving ik bericht dat onze terugvlucht geannuleerd is. We konden ervoor kiezen om het geld terug te krijgen, maar dat is natuurlijk niet echt een goede optie. We kozen ervoor om onze terugvlucht te wijzigen en een dag langer te blijven. Geen straf natuurlijk.. Verder ga ik naar de voorstelling van Paulien Cornelisse, staat er een etentje met collega’s gepland en vieren we dat we 1 jaar geleden de sleutel van ons huis kregen. Time flies wen you’re having fun…

12 reacties

 1. Ik vind How To Get Away With Murder goed. Op het nieuwe seizoen moest ik alleen lang wachten en nu kom ik er niet zo goed meer in. Supertof dat jullie toestemming hebben om twee maanden vrij te nemen!

 2. Prima maand denk ik zo, met natuurlijk als stip op nummer één het leuke nieuws dat jullie langer mogen gaan reizen!
  Lees jij oldskool papieren boeken of heb jij een e-reader waar je tevreden van bent?

  1. Ja absoluut! En ik heb inderdaad een e-reader. Ik heb een kobo met ingebouwd licht. Al een wat ouder modelletje maar ben er nog steeds erg tevreden over. Ivo heeft onlangs een Kobo Clara HD gekocht en als ik die vergelijk met de mijne is die wel echt wat beter: de letters zijn scherper en je kunt hem ook op geel licht zetten wat fijner is voor je ogen in het donker.

 3. Reisplannen maken is ook één van mijn favorieten! Het boek van Jelle Hermus heb ik genoteerd, klinkt als een boek dat ik ook interessant zal vinden. Grappig dat je dat zegt over The Bodyguard, want ik hoor er alleen positieve geluiden over. Denk dat ik er (ooit) toch nog wel aan ga beginnen, dus ik ben benieuwd wat ik er van vind!

 4. Zo gaaf dat je twee maanden naar Zuid-Amerika gaat. Ik ben er zelf nog maar 1 keer geweest, maar Colombia beviel mij super goed. Het smaakte zeker naar meer! Qua series was ik echt verslaafd aan de 100, 3%, The Haunting of the Hill House en La Casa de Papel, maar misschien heb je die allemaal al gezien.

 5. Twee hele maanden?! Wat een luxe. Ben benieuwd naar jullie reisroute ^^

  Ik kan The Little Drummer Girl aanraden, bij de meeste series tegenwoordig vind ik dat ze teveel afleveringen hebben, halverwege inzakken en saai worden. The Little Drummer Girl heeft er maar 6, dus gaat het vlot.

  En het is prachtig geschoten met heeeeele mooie locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*