Guided by curiosity is een persoonlijke reisblog en creatieve uitlaatklep. Op dit blog vind je voornamelijk reisverhalen, reistips en fotodagboeken. Met reisverhalen en foto’s hopen we je te inspireren om ook de wereld te ontdekken. Om je nieuwsgierig te maken. Want het is nieuwsgierigheid die ons naar alle mooie plekjes op deze aardbol brengt.

Over Eva

Eva in Ljubljana

Ik ben een 31-jarige reisfanaat met een enorme liefde voor fotografie en reizen. Reizen maakt mij het gelukkigste mens op aarde. Het liefst reis ik iedere maand naar een nieuwe bestemming, ver weg of dichtbij huis. Om de mooiste landschappen te ontdekken, andere culturen te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten. In het verleden volgde ik een opleiding toerisme en werkte ik daarna twee jaar op een reisbureau. Daarna vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en schreef ik me in voor de opleiding Communication & Multimedia Design, waar ik verliefd werd op het vak fotografie. In 2011 rondde ik mijn opleiding af en haalde ik mijn bachelor.

Reizen maakt mij het gelukkigste mens op aarde.

Nu reis ik zoveel mogelijk de wereld over en fotografeer ik het liefst fotogenieke steden, interessante mensen en bijzondere landschappen. Als ik niet op reis ben, ben ik te vinden in het mooie Breda, waar ik samenwoon met liefde Ivo. Dat is ook meteen degene die mij besmette met het reisvirus. Je maakt mij blij met New York cheesecake, reisfilms en interessante documentaires, Berlijn, Indiase gerechten en een round-the-world ticket.

Over Ivo

Op een warme dag op Tempelhof (Berlijn)

De eerste keer dat ik van me liet horen op Guided By Curiosity was dit op een bijzonder negatieve en tegenvallende manier. Amper een paar dagen in Peru en naar huis moeten, ik presteerde het. Gelukkig reisde ik ook een heleboel keren waarin alles wél goed ging met mijn fysieke gesteldheid.

Aangenaam, Ivo, 32 jaar. Waar ik jarenlang een beetje op de achtergrond opereerde, probeer ik steeds vaker zelf foto’s te maken. Het is echt moeilijk een favoriete bestemming te kiezen gezien de veelheid aan trips die ik maakte. Van vijf weken treinen door China, een roadtrip door de West-Balkans of mijn eerste verre reis destijds naar Bombay, het is allemaal bijzonder. Op dit blog deel ik nieuwe en oude herinneringen en probeer ik Eva wat vaker zelf in beeld te laten komen.

Reisagenda

2014: Gent, Lissabon, Berlijn (3x), Parijs, Indonesië, Andalusië
2015: Portugal, Brussel, Rusland, Mongolië, China, Berlijn, Thailand, Cambodja
2016: Barcelona, Groningen, Haarlem, Ierland, New York, Boston, Berlijn (3x) Frankfurt, Basel, Innsbruck, Hamburg, Peru
2017: Dubai, Sri Lanka, Amsterdam, Berlijn (3x), Slovenië, Kroatië, Italië, Gent, Londen, Verenigde Staten
2018: Valencia, Mexico, Berlijn (2x), New York, Italië
2019: IJsland, China

Bekijk alle bestemmingen waar we over schreven.