Over ons

Guided by curiosity is de persoonlijke reisblog én creatieve uitlaatklep van Eva & Ivo. Op dit blog vind je voornamelijk reisverhalen, reistips en fotodagboeken. Met reisverhalen en foto’s hopen we je te inspireren om ook de wereld te ontdekken. Om je nieuwsgierig te maken. Want het is nieuwsgierigheid die ons naar alle mooie plekjes op deze aardbol brengt.

Eva

Ik ben een 30-jarige reisfanaat met een enorme liefde voor fotografie. In het
dagelijks leven werk ik als (online) contentmanager; in mijn vrije tijd reis ik het liefst zo vaak mogelijk naar een nieuwe bestemming. Ver weg of dichtbij huis. Om bijzondere landschappen te ontdekken, nieuwe culturen te leren kennen en te verdwalen in fotogenieke steden.

Als ik niet op reis ben, vind je mij in het mooie Breda, waar ik samenwoon met Ivo. Dat is ook meteen degene die mij besmette met het reisvirus. Je kunt me wakker maken voor New York cheesecake, een trip naar Berlijn, een spannende Netflix-serie en Indiase gerechten. Een reis om de wereld staat nog op mijn wensenlijst. Hopelijk wordt-ie gauw vervuld?

Favoriete stad: Berlijn. Meest bijzondere reis: Transmongolië Express. Maakt het liefst roadtrips.

Ivo

De eerste keer dat ik van me liet horen op Guided By Curiosity was dit op een bijzonder negatieve en tegenvallende manier. Amper een paar dagen in Peru en naar huis moeten, ik presteerde het. Gelukkig reisde ik ook een heleboel keren waarin alles wél goed ging met mijn fysieke gesteldheid.

Waar ik jarenlang een beetje op de achtergrond opereerde, probeer ik steeds vaker zelf foto’s te maken. Het is echt moeilijk een favoriete bestemming te kiezen gezien de veelheid aan trips die ik maakte. Van vijf weken treinen door China, een roadtrip door de West-Balkans of mijn eerste verre reis destijds naar Bombay, het is allemaal bijzonder. Op dit blog deel ik nieuwe en oude herinneringen en probeer ik Eva wat vaker zelf in beeld te laten komen.

Maakte in 2010 een wereldreis. India was zijn eerste verre bestemming.

Neem contact op

Vinden we leuk :) Stuur een e-mail

Waar waren we zoal?

2014: Gent, Lissabon, Berlijn (3x), Parijs, Indonesië, Andalusië
2015: Portugal, Brussel, Rusland, Mongolië, China, Berlijn, Thailand, Cambodja
2016: Barcelona, Groningen, Haarlem, Ierland, New York, Boston, Berlijn (3x) Frankfurt, Basel, Innsbruck, Hamburg, Peru
2017: Dubai, Sri Lanka, Amsterdam, Berlijn (3x), Slovenië, Kroatië, Italië, Gent, Londen, Verenigde Staten
2018: Valencia

Volg ons op reis

Facebook
Twitter
Instagram