Privacyverklaring

Privacy is een belangrijk iets. Daarom ga ik ook zorgvuldig om met jouw privacy en jouw gegevens. Deze privacyverklaring heb ik opgesteld om te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is de privacywetgeving die geldt in de Europese Unie (EU).

Persoonsgegevens

Op mijn blog verzamel ik persoonsgegevens. Bijvoorbeeld je naam en je IP-adres als je een reactie op mijn blog achterlaat. Of als je de URL van je website invult. Je e-mailadres is voor anderen niet zichtbaar, maar alleen voor mij. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat ik je e-mailadres ergens voor gebruik. Je persoonsgegevens worden met niemand gedeeld. Ook heb je altijd het wettelijk recht om verwijdering van je gegevens te eisen.

Je IP-adres wordt onthouden, zodat ik bijvoorbeeld niet altijd jouw reacties hoef goed te keuren. Dat hoef ik alleen te doen als iemand voor het eerst een reactie achterlaat. En dat kan WordPress zien aan het IP-adres.

Cookies

Surf je naar mijn blog? Dan krijg je een melding te zien dat ik cookies verzamel. Dit is een klein tekstbestandje dat mijn blog op je harde schijf zet als je mijn website bezoekt. Een cookie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd blijft. Ik gebruik zogenaamde Third party cookies, doordat ik Google Analytics gebruik. Google Analytics verzamelt technische gegevens, zoals welke browser je gebruikt en hoe lang je een bepaalde pagina bekijkt. Ik heb voor het gebruik van Google Analytics een verwerkersovereenkomst met hen afgesloten. Daarnaast heb ik ingesteld dat gegevens niet gedeeld worden en dat IP-adressen geanonimiseerd worden.

Je kunt cookies ook verwijderen in jouw browser. Moeilijk is dat niet. Een stappenplan vind je op de website van de consumentenbond.

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens is de toezichthouder. Wil je meer weten over de AVG? Vragen over mijn privacyverklaring? Neem dan even contact op.